Waarom interieurarchitect inschakelen?
ij een interieurproject komt heel wat kijken. De bouwmarkt is constant in beweging en de regelgevingen, technieken en stijlen staan niet stil. Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect is een specialist die zich voortdurend informeert over de laatste trends en ontwikkelingen op interieurvlak en dat brengt heel wat voordelen met zich mee.

Wil je een interieurarchitect inschakelen voor jouw woning? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij verschillende binnenhuisarchitecten.

Taken interieurarchitect

Voor de ruimtebeleving en indeling ben je bij een interieurarchitect of binnenhuisarchitect aan het juiste adres. Hij of zij heeft een langetermijnvisie op de functies en flexibiliteit van ruimtes en focust hierbij op de plaats van de bewoners in deze ruimtes. Dit heeft grote voordelen naar de toekomst toe. Zo kunnen onnodige kosten bijvoorbeeld vermeden worden. Dit kan gaan over kleine dingen zoals voldoende stopcontacten tot rekening houden met veranderende gezinssituaties.

Naast tal van praktische voordelen is er nog een belangrijke reden om een interieurarchitect aan te nemen: de look en sfeer van je inrichting. In het grote aanbod aan stijlen, kleuren, materialen en meubelen zal de interieur ontwerper een perfecte harmonie vinden die jouw persoonlijkheid weergeeft en waar je tot rust kan komen na een hectische dag.

De interieurarchitect zal in samenspraak met de klant zorgen voor het ontwerp en de realisatie van je woning dankzij zijn/haar uitgebreid netwerk van merken, fabrikanten, handelaars, aannemers, stielmannen, decorateurs,… Ontmossen van daken

Redenen om een binnenhuisarchitect in te schakelen

Veel mensen weten niet goed hoe ze de inrichting van hun interieur moeten aanpakken of zijn achteraf niet tevreden met het eindresultaat als ze zelf hun interieur vormgeven. Daarom kan het zeker nuttig zijn om een beroep te doen op een interieurarchitect.

 

Interieurarchitect als adviseur

 • Helpt bij het zoeken naar de stijl die je voor jouw interieur wenst.
 • Assisteert bij het creëren van de ruimte die past bij je levensstijl.
 • Geeft je een overzicht van het totaalproject en de detailinvulling.
 • Helpt op een realistische manier bij de planning volgens budget en tijdsschema.

 

Interieurarchitect als specialist

 • Heeft vernieuwende ideeën.
 • Kan ideeën visueel weergeven door 3D weergaves en plannen.
 • Beschikt over een bestand van goede vakmensen om de klus te klaren.
 • Ruime kennis van verschillende bouwmaterialen en hun eigenschappen.
 • Heeft een weelde aan vakkennis voor jou ter beschikking.
 • Ervaren projectleider en probleemoplosser.

 

Budgetbeheerder

 • Helpt bij het opmaken en aflijnen van je budget.
 • Bespaart tijd en geld door aanschaf van producten tegen speciale voorwaarden bij betrouwbare vakmensen.

Vanooteghem Interieurarchitecten.

Peter Vanooteghem behaalde op nationaal en internationaal niveau meerdere grote onderscheidingen met zijn ontwerpen en inrichtingen.
Vanooteghem Interieurarchitecten staat voor een stimulerende samenwerking tussen binnenhuisarchitecten met een uitgesproken visie op teamwerk: elk teamlid ontwerpt en begeleidt een project van start tot oplevering, teamleden staan niet ten dienste van Peter als architect, maar van het project waar ze met hart en ziel bij betrokken zijn.
Kies voor een team van designers en interieurarchitecten die een ander, warm en uitnodigend licht werpen op ruimtebeleving. ramen en deuren

Klokhuis Interieurarchitecten in Willebroek Interieur met pit.
Een goede voorbereiding is het halve werk, dus we nemen grondig de tijd om samen met jou alle wensen en behoeften te bespreken. We leren je niet alleen graag kennen, maar wisselen ook praktische inzichten uit. Zo creëren we samen een concept dat afgestemd is op jouw smaak. Hoewel onze creatieve kant graag het hoofd in de wolken steekt, blijven we met beide voeten op de grond en combineren we dit tot een praktisch leefbaar geheel. Daarbij zijn persoonlijke inleving, eerlijke feedback en productkennis zonder ego vanzelfsprekende waarden. veranda kopen

Natuzzi zetels

’s Werelds bekendste meubelmerk, Natuzzi, ontwerpt meubelen en accessoires voor jouw woon-, eet-, en slaapkamer, volledig vervaardigd in Italië. Door het combineren van design, functionaliteit, materialen en kleuren zorgt Natuzzi voor harmonie bij jou thuis. En wie wil dat nu niet? Bezoek onze winkel in Denderhoutem en ervaar het zitcomfort van de zetels en salons van Natuzzi.